Mielinės burgerių bandelės
Taip, burgerius manau mėgsta visi. Ne išimtis ir mes! Retai jų skanaujame, tačiau jei skanauti tai skaniai. Šį kartą pasidalinsiu mums labiausiai patikusiu burgerių bandelių receptu. Jis paprastas, tačiau su šiomis bandelėmis burgeriai tiesiog nuostabus yra. Tokias bandeles skanaujame visa šeima, todėl jas darau ne dideles, kad ir mums ir vaikams būtų patogu.
Receptas:
1,5 puod. filtruoto vandens
1 a.š druskos „Alpen Bergkern”
3 v.š avinžirnių skysčio (tai skystis, kuris lieka nuo virtų avinžirnių)
4 v.š alyvuogių aliejaus
1 a.š sausų mielių (be emulsiklio)
4-4,5 puod. spelta baltų miltų
Viršus :
Sezamų sėklos
Veiksmas:
1. Vandenį užstatyti virti. Vanduo turi būti toks, kad palietus pirštu jis būtų ne karštas.
2. Į daugiafunkcinį mikserį pilti vandenį, aliejų, druską, avinžirnių skysti ir išmaišyti.
3. Berti 1 puod. sijotų miltų, pamaišyti.
4. Dėti mielių, pamaišyti.
5. Išmaišius berti likusius sijotus miltus ir suminkyti tešlą.
6. Tešlą palikti 2val kambario temperatūroje kilti.
7. Vėliau dėti į šaldytuvą ir palikti ją per naktį (apie 8val).
8. Ryte ištraukti, palikti 1-3 val kambario temperatūroje kilti.
9. Įkaitinti orkaitę 180temp.
10. Iš pakilusios tešlos daryti norimo dydžio bandeles (aš gaminu dažniausiai apie 80g).
11. Bandeles dėti ant kepimo popieriaus, spustelėt, kad susiplotų.
12. Viršų patepti vandeniu ir berti sėklų.
13. Paruoštas bandeles šauti į orkaitę apie 15-25min, 180temp.
14. Iškeptas atvėsinti ant grotelių.
15. Jei valgysite kitą dieną, bandeles sudėkite į sandarų indą.
16. Valgant burgerius perpjaukite bandeles pusiau, dėkite įdaro ir skanaukite!
Skanaus!
P.s šios bandelės pateptos anakardžių mocarela (sūriu), receptas čia.
Aurelija
Sveiki. Ka galima deti vietoj avinzirniu skyscio? Ar galima isvis jo nedeti?
Pipiras
Avinžirnių skystis naudojamas vietoje kiaušinio 🙂
monika
o mieles butinos?
Pipiras
Mielinės bandelės gaminamos su mielėmis 🙂