Lęšių rutuliukai (kukuliukai)

768 1024 Vegan Pipiras

Mėgstame gaminti iš lęšių įvairius patiekalus, todėl ne nuostabu, kad iš jų ypač lengva pagaminti ir lęšių kukulaičius! 😀 Jie sotūs ir ypač tinkami vakarienei dėl savo turimų baltymų kiekio.

Receptas

250g žalių lęšių
180g brokolio
0,5 a.š Druska “Alpen Bergkern”
2-3 v.š duonos trupinių (džiūvesėlių)

Kepimui : rapsų aliejaus

Papildomai :
500ml pomidorų tyrės

Veiksmas:

  1. Lęšius nuplauti ir užmerkti vandenyje apie 1-2 val.
  2. Į puodą su vandeniu pilti lęšius, apvirti, kol jie suminkštėja, bet nelieka ištęže.
  3. Atvėsintus lęšius padalinti į dvi lygias dalis.
  4. Vieną dalį susmulkinti S formos smulkintuvu. Taip pat susmulkinti ir brokolį.
  5. Į kitą lęšių dalį pilti smulkintus lęšius, brokolį, duonos trupinių, druską ir viską išmaišyti.
  6. Palikti pastovėti kelias minutes.
  7. Įkaitinti keptuvę su nedideliu kiekiu aliejaus.
  8. Į keptuvę dėti rankomis padarytus rutuliukus, kepti iš visų pusių ant nedidelės ugnies.
  1. Palikti keptuvę tuščia. Pilti pomidorų tyrę, dėti kukulaičius ant viršaus, uždengti dangti ir šildyti apie 10-15min (mažoje ugnyje).

Patiekimui naudokite daržoves, makaronus ar kitus norimus produktus!

Skanaus!

 

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

      Atgaliniai pranešimai su “Lęšių rutuliukai (kukuliukai)

      1. Lęšių rutuliukai (kukuliukai) | Vegan planeta
      error: Content is protected !!