
Lęšių rutuliukai (kukuliukai)
Mėgstame gaminti iš lęšių įvairius patiekalus, todėl ne nuostabu, kad iš jų ypač lengva pagaminti ir lęšių kukulaičius! 😀 Jie sotūs ir ypač tinkami vakarienei dėl savo turimų baltymų kiekio.
Receptas
250g žalių lęšių
180g brokolio
0,5 a.š Druska “Alpen Bergkern”
2-3 v.š duonos trupinių (džiūvesėlių)
Kepimui : rapsų aliejaus
Papildomai :
500ml pomidorų tyrės
Veiksmas:
- Lęšius nuplauti ir užmerkti vandenyje apie 1-2 val.
- Į puodą su vandeniu pilti lęšius, apvirti, kol jie suminkštėja, bet nelieka ištęže.
- Atvėsintus lęšius padalinti į dvi lygias dalis.
- Vieną dalį susmulkinti S formos smulkintuvu. Taip pat susmulkinti ir brokolį.
- Į kitą lęšių dalį pilti smulkintus lęšius, brokolį, duonos trupinių, druską ir viską išmaišyti.
- Palikti pastovėti kelias minutes.
- Įkaitinti keptuvę su nedideliu kiekiu aliejaus.
- Į keptuvę dėti rankomis padarytus rutuliukus, kepti iš visų pusių ant nedidelės ugnies.
- Palikti keptuvę tuščia. Pilti pomidorų tyrę, dėti kukulaičius ant viršaus, uždengti dangti ir šildyti apie 10-15min (mažoje ugnyje).
Patiekimui naudokite daržoves, makaronus ar kitus norimus produktus!
Skanaus!
Parašykite komentarą