Trapučio sumuštinis su avinžirniais
Trapučiai retas svečias pas mus, tačiau kaip norime, nusiperkame ir skanaujame. Šį karta gaminau sumuštinukus. Vaikams labai patiko, kaip kad man su vyreliu. Pažadėjau, kad dar pagaminsiu jiems jų, kada turėsime trapučių namuose. 🙂
Receptas:
Trapučių (naudojau avižų)
1,5 avinžirnių (naudojau jau išvirtus)
pundelis svogūno laiškų
2 v.š smulkintų krapų
druska „Inka sunsalt”
druska „Kala namak”
pipirų
6 – 8 pomidorai
sezamų sėklos
2 v.š saulėgrąžų grietinės
Veiksmas:
1. Avinžirnius patrinti šakute, paliekant visko nesutrinus.
2. Svogūno laiškus susmulkinti.
3. Į dubenį su avinžirniais berti laiškus, krapus, druskas, pipirus, grietinę ir gerai išmaišyti.
4. Ant trapučio tepti paruoštų avinžirnių. Dėti perpjautą pomidorą bei berti sezamo sėklas.
Skanaus!
Parašykite komentarą