Sočios makaronų salotos
Makaronų namuose galite rasti visada, tačiau jų valgome ganėtinai retai. Pirmenybę teikiame pilno grūdo makaronams. Jie maistingesni, sotumas ilgiasnis yra, man tai ypač svarbu, kad šeima būtų soti. Šį karta pasidalinsiu ypač paprastu sočių makaronų salotomis.
Porcijos užteks pilnai 4 asmenims! Mums pakako, kad būtume visa šeima pavalgiusi.
Beje, pagaliau atradau emaliuotus indus! Kokie jie šaunūs, primenantys vaikystę! Jaučiu nostalgiją, kai mes miegodavome, o virtuveje girdėdavom metalinių emaliuotų indų skambesį.
Šie indai kokybiški! Ačiū „Atradimų sandėlys”.
Receptas:
250g pilno grūdo makaronų
400g pievagrybių
50 g sultenės salotų
200g konservuotų kukurūzų (naudojome eko, nes tik tokie tinka mažajam)
0,5 poro (žalios dalies)
2 v.š balzamiko acto
1 a.š datulių sirupo
Keli pomidorai
Šviežiai maltų kvapiųjų pipirų
Žiūpsnelis druskos
Kepimui : rapsų aliejaus
Veiksmas:
1. Makaronus užstatyti virti, kaip nurodyta ant pakuotės.
2. Pievagrybius supjaustyti griežinėliais, dėti į įkaitintą keptuvę su riebalais, pakepinti.
3. Porą gerai nuplauti, kad neliktų žemių lapuose. Smulkiai susmulkinti.
4. Į įkaitintą keptuvę su lašeliu riebalų dėti porą, pašildyti kelias minutes – maišant.
5. Pakepintą porą pilti balzamiko acta, datulių sirupą, gerai išmaišyti. Palikti kol atvės.
6. Atvėsintus makaronus dėti į dubenį.
7. Galite patiekti viską kartu sumaišius / arba ant makaronų dėti visko po truputį.
8. Šios salotos sočios ir ypač skanios!
Skanaus!
Parašykite komentarą