
“Tuno” salotų suvožtinis
Sumuštinius / suvožtinus mėgstame mes labai. Laukia šeimyna, kada tokių pagaminsiu. Nuprendžiau padaryti sotų suvožtinį, kuris tinka sočiems pietums ar vakarienei. Puikiai tinka pasiimti į pietų dėžutę! 🙂
2-3 asmenims
Receptas:
1,5 puod. Avinžirnių jau išvirtų
1 a.š druskos “Kala namak” (ji priduoda kiaušinio skonį)
6 vnt svogūno laiškų
2 v.š veganiško majonezo
1 vnt saliero lapkočio
Patiekimui:
8 vnt sumuštinių duonos
apie 4 lapus salotų
ridikėlių daigai
Veiksmas:
- Duoną paskrudinti keptuvėje / orkaitėjė. Palikti kol atvės.
- Avinžirnius sutrinti šakutės pagalba. Nepertrinkite per daug, turi likti ne košė.
- Svogūnus ir salierą supjaustyti smulkiai.
- Į dubenį perti trintus avinžirnius, svogūnus, salierą, druską, majonezą ir gerai išmaityti.
Lipdysime suvožtinį:
- Ant skrudintos duonos dėti salotą, padarytą avinžirnių masę, daigus ir vėl skrudintą duoną.
Skanaus!
Parašykite komentarą