Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

100 tortų Lietuvai – kakavinis – kokosinis tortas be cukraus

768 1024 Vegan Pipiras

Begalo smagu gauti kvietimą dalyvauti 100 tortų Lietuvai akcijoje! Tikimės, kad paragavę Druskininkuose šį tortą liks sužavėti, kaip kad mes likome! 🙂

Receptas:

Mano puodelis 250ml

Tešlai:
200ml avinžirnių nuovyro (jis turi būti iš gerai nuvirtų avinžirnių)
½ puod. RAW Datulių sirupo
1 puod. Ryžių pieno
1,5 v.š RAW obuolių acto
½ puod. Rapsų aliejaus
¼ natūralios kakavos (be cukraus)
¼ bulvių krakmolo
1,5 a.š kepinių sodos
3 puod. Kvietinių baltų miltų

Pertepimui:
2 puod. Kokoso drožlių
1/3 ir 1/3 puod. riebaus kokoso pieno iš skardinės (tai riebioji dallis, naudojau iš šaldytuvo)
10 v.š RAW Datulių sirupo

Viršus:
30 naturalių datulių
1 bananas (sunokęs, su daug juodų taškelių)
2 v.š natūralios kakavos (be cukraus)

Papuošimui:
½ puod. Kokoso drožlių
Sauja goji uogų
Sauja migdolų riešutų
½ puod. šilauogių

Veiksmas:

Lakštai:
1.Datules užmerkti į vandenį.
2.Įkaitinti orkaitę iki 180temp.
3.Avinžirnių skystį suplakti iki pūtų.
4.Į dubenį su avinžirnių pūtomis pilkite sirupą, pieną, actą, aliejų ir suplakite.
5.Miltus sumaišyti su kakava, krakmolu ir soda.
6.Į skystąją dalį atsargiai sijoti miltų mišinį, gerai išmaišyti, kol gausis vientisa masę.
7.Tešlą padalinti į lygias 4-6 dalis.
8.Paimti kepimo formą, pilti tešlą, dėti į orkaitę ir kepti 180temp. 15-20min.
9.Iškeptą lakštą atvėsinti ant grotelių.
10Lakštą sutepkite su datulių vandenių (tai vanduo, kuriame mirko datulės), pakartoti tai keliata kartų, palikti pailsėti 1val.

Pertepimas:
11.Kokoso drožles sumaišyti su kokoso pienu bei datulių sirupu.
12.Imkite lakštą, tepkite kokoso mase, dėkite lakštą, tepkite kokoso mase, sluoksniuokite visus taip lakštus išskyrus viršutinį.
13.Palikite pailsėti.

Viršus:
14.Į S formos smulkintuvą / kokteilinę dėkite datules nusausintas, bananą, kakavą ir suplakite iki vientisos masės.
15.Gautą masę tepkite ant paruošto torto viršaus bei šonų.
16.Šonus papuoškite kokoso drožlėmis ir goji uogomis.
17.Viršų papuoškite smulkintais migdolais ir šilauogėmis.
18Dėkite papuoštą tortą į šaldytuvą bent 8-24val.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Atgaliniai pranešimai su “100 tortų Lietuvai – kakavinis – kokosinis tortas be cukraus

  1. 100 tortų Lietuvai – kakavinis – kokosinis tortas be cukraus | Vegan planeta
  2. 100 tortų Lietuvai (Druskininkai 2018.05.26) | Vegan Pipiras