
Žemės riešutų pyragas (kekso formoje)
Buvau rašiusi labai ilga tekstą apie žemės riešutus, kokius mes dažniausiai naudojame, kokie mums yra geriausi. Noriu priminti, kad renkamės mes ekologiškus riešutus, nes tik tokie tinkami yra mano mažajam. Peržiūrėti iš naujo, galite čia. Taigi, pasitaikė, kad liko nedaug naminio riešutų sviesto.Galvojau, kur galėčiau panaudoti, ir taip nutiko, kad užsimaniau kekso būtent su žemės riešutų sviestu. 😀 Pirmas kartas, kada į kepinius dėjau jo. Tačiau likome sužavėti gero skonio, kekso neliko greitai! 😀
Receptas:
Mano puodelis 250ml
130g naminio žemės riešutų sviesto
6 v.š kokoso žiedų cukraus
2 v.š datulių sirupo
2 a.š vanilės ekstrakto
7 v.š tirpinto eko kokosų aliejaus
1 ir 1/2 puod. avižų pieno
1 a.š sodos
3 a.š RAW obuolių acto
2,5 puod. spelta baltų miltų
Veiksmas:
1. Įkaitinti orkaitę iki 180 temp.
2. Į daugiafunkcinį mikserį pilti žemės riešutų sviestą, cukrų, sirupą, vanilės ekstraktą, kokoso aliejų ir gerai išmaišyti.
3. Išmaišius pilti pieną, pamaišyti.
4. Sodą nugesinti su actu, pilti į skystąją dalį ir pamaišyti.
5. Neskubant įmaišyti sijotų miltų. Sumaišyti iki vientisos masės.
6. Paruoštą tešlą pilti į kepimo formą (aš naudojau kekso, pailgą).
7. Dėti į orkaitę, kepti apie 1-1,20val, 180 temp.
8. Ar iškepė, patiktinti pagaliuko pagalba.
9. Atvėsinti gerai ant grotelių.
Skanaus!
Parašykite komentarą