Sluoksniuotos tešlos kokosinis pyragėlis (mini tortas)
Sluoksniuotos tešlos mūsų namuose galima rasti ypač retai, tačiau sugalvojau, kad noriu pagaminti pyragėlius ale mini tortukus panašius į Napaleoną. Žinoma veganišką variantą ir kiek kitaip nei įprasta. Pyragėliai puikiai pavyko, skonis geras! Šeimynėlė įvertino puikiai.
Iš 1 pak. sluoksniuotos bemielės tešlos pavyksta pagaminti didelius 4 pyragėlius, norint didesnio kiekio ir mažesnių, dalinti tešlą teks į daugiau dalių. 🙂
Norėjau kuo greičiau nuotrauką padaryti, tačiau mažas pagalbininkas labiau norėjo padėti mamai uogytes dėlioti, tai pavyko ir jam patekti į kadrą. 😀
Receptas:
Mano puodelis 250ml
1 pak. be mielės sluoksniuotos tešlos
1 ind. kokoso pieno (skardinė buvo kambario temp.)
1/4 puod. nerafinuoto cukranendrių cukraus (norintiems saldžiau, dėkite daugiau)
6 v.š chia sėklų
1 puod. kokoso drožlių
Papuošta:
Kokoso traškučiai
Goji uogos
Veiksmas:
1. Įkaitinti orkaitę iki 180temp.
2. Kokoso pieną, cukrų, kokoso drožles suplakti blenderiu. Tada įmaišykite chia sėklas. Palikti pastovėti 20-30min (pilnai užtenka kol kepa tešlos kubeliai).
3. Tešlos gabalėlius atvėsinti ir padalinti pusiau.
4. Ant kepimo popieriaus dėti tešlą ir šauti į įkaitintą orkaitę.
5. Kepti 180 temp. apie 12-15min.
6. Atvėsinti ant grotelių.
7. Atvėsintus kvadratėlius spustelėti su ranką, kad jie susiplotų. Trupinius atidėkite į šoną.
8. Ant iškepusio tešlos mini lakšto tepti įdarą, dėti kitą tešlos lakštą, tepti įdarą, dėti lakštą, tepti įdarą.
9. Taip padaryti su visais iškeptais mini lakštais. Turi gautis 4 mini pyragėliai. Kurie sudaryti iš 3 mini lakštų.
10. Nepamirškite – viršutinis lakštas turi būti apteptas taip pat įdaru. Ant jo viršaus dėti trupinius, kokoso traškučius ir žinoma goji uogas.
11. Pyragėlius padėkite ant lygaus paviršiaus, kad jie išliktu tiesūs. Dėkite į šaldytuvą per naktį (arba bent 4-6val) tam, kad susigertų įdaras ir jis sutvirtėtų.
12. Prieš valgant, bent 10min palikite kambario temp.
Skanaus!
Parašykite komentarą