Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Sluoksniuotos tešlos kokosinis pyragėlis (mini tortas)

595 793 Vegan Pipiras

Sluoksniuotos tešlos mūsų namuose galima rasti ypač retai, tačiau sugalvojau, kad noriu pagaminti pyragėlius ale mini tortukus panašius į Napaleoną. Žinoma veganišką variantą ir kiek kitaip nei įprasta. Pyragėliai puikiai pavyko, skonis geras! Šeimynėlė įvertino puikiai.

Iš 1 pak. sluoksniuotos bemielės tešlos pavyksta pagaminti didelius 4 pyragėlius, norint didesnio kiekio ir mažesnių, dalinti tešlą teks į daugiau dalių. 🙂

Norėjau kuo greičiau nuotrauką padaryti, tačiau mažas pagalbininkas labiau norėjo padėti mamai uogytes dėlioti, tai pavyko ir jam patekti į kadrą. 😀

Receptas:

Mano puodelis 250ml

1 pak. be mielės sluoksniuotos tešlos
1 ind. kokoso pieno (skardinė buvo kambario temp.)
1/4 puod. nerafinuoto cukranendrių cukraus (norintiems saldžiau, dėkite daugiau)
6 v.š chia sėklų
1 puod. kokoso drožlių

Papuošta:

Kokoso traškučiai
Goji uogos

Veiksmas:
1. Įkaitinti orkaitę iki 180temp.
2. Kokoso pieną, cukrų,  kokoso drožles suplakti blenderiu. Tada įmaišykite chia sėklas. Palikti pastovėti 20-30min (pilnai užtenka kol kepa tešlos kubeliai).
3. Tešlos gabalėlius atvėsinti ir padalinti pusiau.
4. Ant kepimo popieriaus dėti tešlą ir šauti į įkaitintą orkaitę.
5. Kepti 180 temp. apie 12-15min.
6. Atvėsinti ant grotelių.
7. Atvėsintus kvadratėlius spustelėti su ranką, kad jie susiplotų. Trupinius atidėkite į šoną.
8. Ant iškepusio tešlos mini lakšto tepti įdarą, dėti kitą tešlos lakštą, tepti įdarą, dėti lakštą, tepti įdarą.
9. Taip padaryti su visais iškeptais mini lakštais. Turi gautis 4 mini pyragėliai. Kurie sudaryti iš 3 mini lakštų.
10. Nepamirškite – viršutinis lakštas turi būti apteptas taip pat įdaru. Ant jo viršaus dėti trupinius, kokoso traškučius ir žinoma goji uogas.
11. Pyragėlius padėkite ant lygaus paviršiaus, kad jie išliktu tiesūs. Dėkite į šaldytuvą per naktį (arba bent 4-6val) tam, kad susigertų įdaras ir jis sutvirtėtų.
12. Prieš valgant, bent 10min palikite kambario temp.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Atgaliniai pranešimai su “Sluoksniuotos tešlos kokosinis pyragėlis (mini tortas)

  1. Sluoksniuotos tešlos kokosinis pyragėlis (mini tortas) | Vegan planeta