Burgeris su burokiniu kepsneliu

768 1024 Vegan Pipiras

Burgeriai, kokie jie skanus yra! Mėgstame pasilepinti jais. Jie sotūs, o su kuo valgysite tai jau jūsų fantazija. Šį kartą gaminau jį su avinžirnių – burokėlių kepsneliu. Skonis labai geras buvo! Prisivalgėm sočiai! 😀

Receptas:

Kepsneliams (šiems kepsneliams nenaudojau jokių papildomų prieskonių)

250g avinžirnių
250g burokėlių (jau išvirtų)
4 v.š krapų (naudojau šaldytus)
5 cm poro (baltosios dalies)

Kepimui – rapsų aliejaus

Burgeriui:

Duona (naudojau daržovinę su avinžirniais ir morkomis GARDĖSIS)
Saulėgrąžų grietinė
Druska „Kala namak” (priduoda kiaušinio skonį)
Salota
Vakuoti agurkėliai
Burokinis kepsnelis
Pomidoras
Rukola

Veiksmas:

Kepsneliams
1. Avinžirnius užmerkti vandenyje 24-36val. Kartais perplaunant.
2. Išmirkytus perplauti, nusausinti.
3. Į S formos smulkimtuvą dėti avinžirnius, burokėlius ir susmulkinti iki vientisos masės.
4. Į gautą masę įmaišyti krapus ir smulkintą porą.
5. Įkaitinti keptuvę su riebalais.
6. Dėkite kepsnelių masę su ledų šaukštu (ar paprastu šaukštu), spustelėkite – bus plokšti.
7. Kepti ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
8. Iškeptus palikti ant rankšluostinio popieriaus, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Atvėsinti!

Lipiname burgerį:

9. Duoną perpjaukite pusiau.
10. Ant duonos vidinės dalies tepkite saulėgrąžų grietinę, berkite druskos.
11. Dėkite nuplautą salotą, plonomis juostelėmis pjaustytą agurką, kepsnelį, tepkite saulėgrąžų grietinę.
12. Dėkite griežinėliais pjaustytą pomidorą, šviežius rukolos lapelius.
13. Ant viršaus uždėkite duoną.
14. Beskite per vidurį pagaliuką ant kurio yra keli mažais agurkėliais.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

      Atgaliniai pranešimai su “Burgeris su burokiniu kepsneliu

      1. Burgeris su burokiniu kepsneliu | Vegan planeta
      error: Content is protected !!