Morkos ir žirneliai – tobulas sprendimas
Kai namuose turime morkų ir konservuotų žirnelių, būna dažnas pasirinkimas būtent šis patiekalas. Jį galima valgyti kaip „košę” ar naudoti vietoje garnyro. Paprasta, bet skonis labai geras! 🙂
Receptas:
300g morkų
300g konservuotų žirnelių
druska „Guerande”
1 ilgojo pipiro
2 puod. filtruoto vandens
1/4 ir 4 v.š spelta baltų miltų
1 ilgojo pipiro
Kepimui – rapsų aliejaus
Kalbant apie skanių morkų paruošimą, mūsų šeimai pats skaniausias, tai šiaudeliais tarkuotos morkos. Jos būna visiškai kitokio skonio, nei kad su įprasta burokinę tarką tarkuojama. Mes šią tarką turime iš Zaliavalgis.lt svetainės. Aktyvi nuoroda čia.
Veiksmas:
1. Morkas sutarkuoti. Mums skaniausia, kai jos yra sutarkuotos juostelėmis. Tarką naudoju šia.
2. Įkaitinti orkaitę su lašeliu riebalų pilti morkas ir pašildyti, kol morkos paryškės.
3. Į morkas pilti žirnelius (be jų vandens), druską ir viską gerai išmaišyti.
4. Miltus gerai sumaišyti su vandeniu.
5. Gautą tešlą pilti į keptuvę.
6. Šildyti tol, kol vanduo išgaruos, ir viskas sutirštės.
7. Ant viršaus berti maltų ar tarkuoto pipiro.
Skanu valgyti vieną ar naudoti, kaip garnyrą.
Skanaus!
Parašykite komentarą