Mažieji lietiniai su bananais ir kokoso drožlėmis
Kai užsimaniau lietinių, norėjau, kad jie būtų super paprasti, tačiau saldus. Pasirodo tokius pagaminti nėra sunku, turi tešlą, iškepi, įdedi įdaro, sulankstai, dar kartą pakepini ir valio turi puikius mažuosius lietinius! 😀
Šie lietiniai mums buvo labai gardus, todėl tikrai rekomenduojame pabandyti ir Jums! 🙂
Receptas:
Mano puodelis 250ml
Tešlai:
3 puod. kvietinių miltų
2 puod. eko ryžių pieno
1 puod. filtruoto vandens
2 v.š kokoso žiedų cukraus
2 a.š vanilės
Įdarui:
7-8 bananai
keli šaukštai kokoso drožlių
Kepimui: Rapsų aliejaus
Veiksmas:
1. Sijotus miltus sumaišyti su cukrumi ir vanile.
2. Į juos įmaišyti pieną, vandenį.
3. Išplakti gerai iki vientisos masės.
4. Įkaitinti keptuvę su mažu kiekiu aliejaus, pilti tešlos, kepti iš abiejų pusių.
5. Kol lietiniai kepa, pasiruoškite įdarą.
6. 3 bananus sutrinti iki vientisos mases.
7. Likusius bananus supjaustyti plonais griežinėliais.
8. Ant iškepto lietinio, viduryje tepkite trintą bananą, dėkite bananų griežinėlių, berkite kokoso, o tada sulankstykite.
9. Paruoštus lietinius su įdaru pakepinkite iš abiejų pusių.
10. Skanaukite dar šiltus, jie patys skaniausi!
11. Patiekite lėkštėje su keliais bananų griežinėliais ir mažu kiekiu kokoso drožlių.
Skanaus!
Parašykite komentarą