Skaniausias omletas (iš avinžirnių miltų)
Avinžirniai labai maistingi, juos rekomenduojama valgyti vakarienei. Tačiau norint pasigaminti avinžirnių omletą, būtina turėti miltus. Avinžirnių miltų galite rasti didžiosiose parduotuvėse, eko skyriuose ar prie miltų. Tik nebandykite malti avinžirnius su kavamale, kokteilinę, nes tikrai sugadinsite aparatą.
Labai norėjosi pagaminti iš avinžirnių miltų omletą, nesitikėjau, kad jo skonis bus toks puikus!
Receptas:
Omletui:
1 puod. avinžirnių miltų
1 puod. filtruoto vandens
1 a.š druskos „Kala namak”
Patiekimui:
10 vnt pievagrybių
0,5 geltonos paprikos
Karamelizuotiems porams:
10 cm poro
1 a.š datulių sirupo
1 a.š balzamiko acto
keli pomidorai
sauja jaunų špinatų
Kepimui : rapsų aliejaus
Veiksmas:
1. Avinžirnius sumaišyti su vandeniu ir druska.
2. Įkaitinti keptuvę su mažu kiekiu riebalų.
3. Pilti gautą tešlą į keptuvę, paskirstyti, kad būtų tolygi.
4. Kepti vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
5. Pievagrybius susmulkinti norimo dydžio, pakepinti su lašeliu riebalų.
6. Papriką pakepinti / pašildyti keptuvėje taip pat.
7. Porus supjaustyti norimo dydžio, pašildyti keptuvėje kelias minutes.
8. Ant porų pilti datulių sirupą ir actą, gerai pamaišyti, kol actas išgaruos.
9. Ant iškepto omleto dėkite špinatų, pjaustytų pomidorų, porų, pievagrybių ir papriką.
Skanaus!
Parašykite komentarą