Sumuštinis su humusu (pirmas bandymas gaminti su tahini pasta)
Humusas, tai ypač populiarus patiekalas iš avinžirnių. Jį galima paruošti įvairiai, pvz su „grill” paprika, lengvai pagaminą su kukurūzais. Tačiau šį kartą bandžiau pagaminti su tahini (sezamų) pasta. Nesitikėjau, kad puikiai pavyks ir nesijaus tahini poskonio, tokio lyg mažo kartumo.
Kokoso dubenėlyje pateiktas maistas atrodo daug gražiau. Iš jo skanauti su pjaustytomis daržovėmis bus skaniau. Vaikai mielai skanaus iš jų. Kokoso dubenėliuose galite valgyti įvairų maistą, juose pateikti. Apie juos plačiau skaitykite čia.
Receptas:
350g avinžirnių (jau išvirtų)
1 puod. filtruoto vandens
2 v.š tahini pastos
0,5 žalios citrinos sulčių
1 a.š druskos „Alpen Bergkern”
1 v.š alyvuogių aliejaus
Patiekimui : 5 rūšių pipirų mišinio ir alyvuogių aliejaus
Veiksmas:
Visus produktus sudėti į kokteilinę, suplakti iki vientisos masės. Viršų papuoškite aliejumi, avinžirniais ir pipirų mišiniu.
Skanaus!
Norint pasigaminti sumuštinį, jums papildomai reikės:
Norimos duonos
Agurkų
Ridikėlių
5 pipirų mišinio
Skanaus!
Parašykite komentarą