Apelsininiai keksiukai (be riebalų)
Kai namuose dar yra skaniųjų apelsinų, kuriuos dar gauname su Snackbox.lt vaisių dėžę. Norisi ne tik jų paskanauti, tačiau ir kažką įdomaus pagaminti. Šį kartą nusprendžiau pagaminti paprastų keksiuku, kuriuose nebūtų jokių riebalų, jie būtų tikri apelsiniukai! Manau tikrai pavyko išgauti tokį skonį.
Receptas:
Mano puodelis 250ml
3,5 puod. spelta baltų miltų
1 a.š sodos
1/2 puod. cukranendrių nerafinuoto cukraus
1/2 puod. avinžirnių nuoviro (atvėsinto)
2,5 vnt apelsino
1 vnt apelsino žievelės
0,5 puod. vandens
žiūpsnelis druskos
Veiksmas:
1. Įkaitinti orkaitę iki 180temp.
2. Cukrų sumaišyti su vandeniu, avinžirnių nuoviru, apelsino sultimis, apelsino žievele, druska ir gerai išmaišyti.
3. Sijotus miltus sumaišyti su soda.
4. Į skystąją dalį pilti miltus ir išmaišyti tešlą.
5. Gautą tešlą pilti į keksiukų formą (aš naudojau silikoninę, mažų keksiukų formą).
6. Dėti keksiukus į įkaitintą orkaitę 180temp. ir kepti apie 20-25min.
7. Iškeptus atvėsinti ant grotelių!
Skanaus!
Vaikai nusprenė, kad mama negražiai nuotrauką daro, sudėjo keksiukus atvėsintus į kokoso dubenėlį (apie jį galite paskaityti čia) ir sakė fotografuok! 😀 Mat jiems iš jo labai skanu valgyti. 🙂
Parašykite komentarą