Avinžirniai pomidorų pastoje su salotomis ir pievagrybiais
Turint namuose jau išvirtų avinžirnių lengva pasigaminti sumuštinius, humusą, ar bet kaip kitaip paruoštus. Šį kartą avinžirnius gaminau pomidorų padaže. Skonis labai geras! Visa šeimyna suvalgėme viską, nieko nepalikome. 😀
Receptas:
250g avinžirnių
5-6 v.š pomidorų pastos
1 a.š kajeno pipiro
2 a.š paprikos miltelių
druska „Inka sunsalt”
2 vnt maži indeliai pievagrybių
druska „Alpen Bergkern”
1 vnt didesnis pekino kopūstas
50 g jaunų špinatų lapų
pundelis svogūno laiškų
1 vnt cukinijos
0,5 citrinos
druska „Alpen Bergkern”
pipirų
Veiksmas:
1. Avinžirnius mirkyti vandenyje 24-36val. Kartais perplaunant ir pakeičiant vandenį.
2. Mirkytus gerai nuplauti ir išvirti. Nepamirškite nuovirą panaudoti vietoje „kiaušinio”.
3. Į keptuvę dėti pomidorų pastos, kajeno pipiru, druskos – gerai išmaišyti ir ją pašildyti.
4. Padažą sumaišyti su avinžirniais, kelias minutes pašildyti drauge.
5. Į įkaitintą keptuvę dėkite nuplautus ir supjaustytus plonais griežinėliais pievagrybius. Pakepinti juos, suberti druską ir išmaišyti.
6. Nuplautas daržoves supjaustykite, cukiniją sutarkuokite, pilkite citrinos sulčių, druskos, pipirų ir išmaišykite.
7. Patiekite viską kartu vienoje lėkštėje.
Skanaus!
Parašykite komentarą