Kokosinis tinginys (vegan / be pieno produktų)
Jau kaip tradicija per šventes dauguma gamina gamina tinginį. Tačiau įprastame tinginyje yra pieno produktų bei jame esančio didelio kiekio cukraus. Mūsų šeima pagamino be cukraus (išskyrus pačiuose sausainiuose esančiu cukrumi) ir pieno produktų tinginį. Mums jis patiko net labai. Pavyko tvirtas ir žinoma gardus!
Receptas:
420g gaidelio sausainių (tradicinių)
1 puod. kokoso drožlių
2 saujos razinų
4-5 v.š kakavos be saldiklio (norint tamsiaus dėkite kiek daugiau)
40g kokoso aliejaus
400ml (65 proc. kokoso masės) kokoso pieno
Viršus :
Smulkinti migdolų riešutai (apie sauja)
Veiksmas:
1. Sausainius susmulkinti.
2. Į susmulkintus sausainius pilkite drožles, razinas ir išmaišykite.
3. Kokoso pieną pašildyti kartu su kokoso aliejumi kad ištirptu, pilkite kakavą ir išmaišykite.
4. Į sausainių masę pilkite skystąją dalį. Išmaišykite ypač gerai!
5. Palaukite kol atvės.
6. Formuokite norimos formos.
7. Viršų papuoškite migdolais.
8. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų (aš mėgstu laikyti per naktį).
Skanaus!
Asta
Sveiki, kokį kokosų pieną dedate – iš skardinės ar kokosų pieno gėrimą?
Pipiras
Sveiki, iš skardinės 🙂