Žirnių / avinžirnių gaivios salotos
Ypač sočios ir labai gaivios salotos, lengvai pagaminamos. Mūsų šeimynėlę sužavėjo toks paprastų produktų derinys. Sotumas garantuotas!
Receptas:
3 puod. jau išvirtų žirnių (neskaldytų) / arba avinžirnių
250g pievagrybių
3 nedideli agurkai
pundelis ridikėlių
pundelis svogūno laiškų
sauja kepintų saulėgrąžų
druska „Alpen bergkern”
Veiksmas:
1. Pievagrybius pakepinti su lašeliu riebalų. Palaukti kol atvės.
2. Agurkus ir ridikėlius supjaustyti norimo dydžio.
3. Į dubenį pilti žirnius, pievagrybius, ridikėlius, smulkintus svogūno laiškus bei druską ir gerai išmaišyti.
4. Ant viršaus berti saulėgrąžų.
Skanaus!
Parašykite komentarą