Skanieji avinžirnių ir bulvių pietūs
Kai lieka namuose avinžirnių nedidelis likutis ir bulvių, plius turi namuose jaunų cukinijų – laaabai rekomenduojame pabandyti pagaminti šį ypač lengvą patiekalą! Mums labai patiko, buvome sotūs. 🙂
Receptas:
Šviežios bulvės, nuplautos ir virtos su lupenomis ant garų (prieš dieną, perpjautos į kelias dalis, pašildytos keptuvėje).
Salotos:
2 didesnės jaunos cukinijos
3 v.š saulėgrąžų grietinės
pundelis svogūno laiškų
šviežiai malti pipirai
druska
Avinžirniams:
250g avinžirnių
2 a.š vištienos prieskonių
Veiksmas:
1. Cukinijas nuplauti ir šiaudelių pjaustyklę supjaustyti per visą ilgi, kad būtų makaronai.
Šiam pjaustymui naudoju LURCH pjaustyklę, iš Žaliavalgis.lt svetainės. Šios pjaustyklės dėka, mano vaikai mielai skanauja cukinija! Tokie pagaminti makaronai labai gardus, rekomenduoju išbandyti ir jums juos vasarą, kai tokios cukinijos ypač pigios.
2. Svogūnus susmulkinti.
3. Į dubenį su cukinija, svogūnais dėkite grietinės, pipirų bei druskos. Gerai išmaišyti.
4. Avinžirniai paruošti : mirkyti 24val, kelis kartus perplaunant.
5. Virti vandenyje ant vidutinės ugnies.
6. Išvirtus avinžirnius dėkite į keptuvę.
7. Dėkite prieskonių, pamaišykite. Ant mažos ugnies šildykite apie 5-10min.
8. Į lėkštę dėkite cukinijų, ant viršaus avinžirnių bei bulvių.
Skanaus!
Parašykite komentarą