3 kopūstų suvožtinis (sumuštinis)
Uoooooj kaip skanu valgyti kopūstus, nesvarbu kokiame pavidale, svarbu, kad jie būtų švieži ir skanūs. Įprastai kopūstai pas mus namuose valgomi kaip salotos, tačiau mėgstame ir keptą ar troškintą jį. Šiam suvožtiniui reikia žiedinio kopūsto, brokolio ir paprasto baltagūžio kopūsto. 🙂
Sudėtis:
Daržovių duona
500 g žiedinio kopūsto
500g brokolio
500g šviežio kopūsto
2 a.š prieskonių vištienai (druska, saldžioji paprika, česnakai, aitrioji paprika, ciberžolė, imbieras, mairūnas, karis, kmynai, juodieji pipirai)
Kepimui – rapsų aliejaus
Keli šaukštai Vegan majonezo
Veiksmas:
1. Kopūstus nuplauti.
2. Žiedinius kopūstus, brokolius supjaustyti smulkiai.
3. Kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis.
4. Žiedinius kopūstus dėti į įkaitintą keptuvę (lašeliu riebalų arba be jų).
5. Kepkite ant vidutinės ugnies žiedinį kopūstą , kai truputi suminkštės dėkite brokolį ir kopūstą.
6. Maišykite kopūstus, kai brokolis įgaus ryškę spalvą, o kopūstas suminkštės, dėkite prieskonių ir gerai viską išmaišykite.
Skanu valgyti ir vieną, ne kaip sumuštinį! Laaabai rekomenduojame išbandyti ir Jums!
7. Palikite kol atvės.
8. Ant vienos duonos pusės tepkite majonezą, dėkite paruoštus kopūstus ir uždenkite duona.
Skanaus!
Parašykite komentarą