Sumuštinis „kiaušinio” skonio
Niekada nebuvau aš kiaušinio mėgėja, tačiau paragavus Indriškos juodosios druskos „Kala namak” likau sužavėta. Su ja puikiai tinka gaminti sumuštinius, dėti į kepsnelius, šaltibarščius ar berti bet kur kitur. Šį kartą sumuštinis Jums su mažu kiaušinio skoniu (bei kvapu).
Vyras su 2 vyresnėliais mėgsta pasidaryti sumuštinius kiek paprasčiau, ant naminės ruginės ar grikių duonos tepa saulėgrąžų grietinę, beria ant viršaus Indriškos juodos druskos „Kala namak” ir skanauja! Toks paprastas, bet jiems ypač skanus variantas, nes atrodo lyg valgytum kiaušinio trynį.
Receptas:
200g avinžirnių
1 a.š druskos „Kala namak”
3 v.š Vegan Majonezo
mažas pundelis svogūno laiškų
2 avokadai
pomidorų
citrinpipirių (naudojau ypač geros sudėties – citrina ir juodieji pipirai, tik pačiai su malūnėliu reikia susimalti)
Veiksmas:
1. Avinžirnius užmerkti 24val, kelis kartus perplaunant.
2. Juos gerai nuplauti, išvirti ir atvėsinti. Palikite kelis sumuštinio papuošimui.
3. Į dubenį berkite avinžirnių, druską, majonezą ir sutrinkite šakute / grūstuve.
4. Ant duonos dėkite avinžirnių masės, smulkintų svogūno laiškų, pjaustytą avokadą, pomidorą.
5. Avokado ir pomidorų pusėje berkite citrinpipirių.
Skanaus!
Parašykite komentarą