Naminis lavašas su lęšiais ir daržovėmis
Turint namuose grilinę būtų nuodėmė nevalgyti lavašų / suktinių. Tačiau šiam receptui jums re reikės keptuvės, kurios ne gaila kaitinti be riebalų. Receptas ypač paprastas tam, kad pagaminti naminius lavašo lakštus. Gaminat šį patiekalą, man padėjo vaikai, o pagamintus lęšius jie skanavo kuo puikiausiai!
Lavašo lakštams pagaminti reikės:
3 puod. spelta baltų miltų,
1 puod. filtruoto vandens
žiūpsnelio druskos
Įdarui:
0,5 kopūsto (vidutinio dydžio)
žiūpsnelis druskos „Lemon salt”
250g lęšių (mirkytų 24val, kelis kartus perplautų, išvirti)
4 vnt pomidorų (2 raudoni, 2 geltoni)
keli svogūno laiškai
žiūpsnelis druskos „Bamboo jade”
Veiksmas:
1. Į dubenį berkite sijotus miltus, druską – pamaišykite.
2. Pilti vandenį į miltus ir išminkyti tešlą.
3. Tešlą padalinti į 16 gabalėlių.
4. Iškočioti tešlą kuo ploniau, dėti į įkaitintą keptuvę be riebalų.
5. Kepti iš abiejų pusių.
6. Iškeptus dėkite į rankšluostį vienas ant kito, uždenkite.
7. Lęšius aptrinti grūstuvę, dėkite smulkintus pomidorus, pjaustytus svogūno laiškus, druską ir išmaišyti.
8. Kopūstą supjaustyti kuo smulkiau, dėti į keptuvę, uždengti ir pašildyti, kol jie paminkštės. Berkite druskos ir išmaišykite.
9. Ant iškepto lavašo dėkite kopūstus, paruoštus lęšius.
Skanaus!
Parašykite komentarą