Cukinijų blynai (su avinžirnių miltais)
Mėgstame cukinijas, tačiau tas jaunas, iš kurių galima padaryti makaronus! O gavus didelį kiekį jau mano akimis peraugusių cukinijų, nesugalvojau ilgą laiką kur jas galima panaudoti. Todėl netyčia namuose atradus nedidelį kiekį avinžirnių miltų iškarto supratau ką ir iš ko gaminsiu. Paprasti, tačiau paragavęs vyrelis sakė, galima valgyti ir vienus juos, jie skanus! Vaikams irgi patiko blynelius tepti į saulėgrąžų grietinę ir skanauti!
Receptas:
2 kg cukinijos (be sėklų dalies)
druska „Guerande”
1 puod. avinžirnių miltų
1 puod. filtruoto vandens
2 v.š krapų (naudojau šaldytus)
1 a.š druskos „Kala namak”
pundelis svogūno laiškų
Kepimui – eko saulėgrąžų aliejaus
Patiekimui – saulėgrąžų grietinė
Veiksmas:
1. Cukinijas sutarkuoti „burokine” tarką.
2. Į dubenį berkite druskos ir palikite 1 val. Turi nusistovėti cukinijos vanduo.
3. Nusunkti cukinijos vandenį, dėkite smulkintus svogūno laiškus, krapų, druskos ir išmaišykite.
4. Avinžirnių miltus sumaišykite su vandeniu. Gautą tešlą pilkite ant paruoštų cukinijų, išmaišykite.
5. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, pilkite lašeli aliejaus, dėkite cukinijų masę.
6. Kepkite iš abiejų pusių.
7. Patiekite su saulėgrąžų grietinę.
Skanaus!
Parašykite komentarą