Keptas avokadas
Noriu papasakoti šio receptuko atsiradimą. 😀 O buvo taip…
Pati pradžia veganiškos mitybos, 2016m vasaros viduryje turėjo pas mus ateiti mylima dizainerė (taippp, ta pati Kamilė, kuri prisideda prie mano puslapio išvaizdos! Ačiū jai už tai labai). Turėjome valgyti pirmą kartą ir Roti duoną (saldžios bulvės, receptas čia). Viską suplanavau kaip ką valgysime. Turėjau avokadą, kuris pasirodo buvo kietas, ir jo valgyti nebūtų buvę skanu (juk pati pradžia veganiškos mitybos, nesupranti dar visko, ką ir kaip pirkti geriau), todėl nusprendžiau pati, kad reikia jį pakepinti! Nepatikėsite, taip ir atsirado šis mano receptukas. Dabar begalo džiaugiasi pati Kamilė paragavusi šio avokado, nes ji nusipirkusi kietus visada taip gamina! 🙂 Man irgi pasitaiko, kad skanauti skanaus sunokusio avokado nepavyksta, tada imi ir kepini jį. 🙂
Keptam avokadui reikia tik avokado ir keptuvės!
1. Supjaustykite norimais dydžiais, tik nepersistenkite plonais, nes nebus patogu apversti.
2. Dėkite į įkaitintą keptuvę su lašeliu riebalų arba net be jų!
3. Kepkite iš aviejų pusių.
4. Jei kepėte su riebalais, išimtus dėkite ant rankšluostinio popieriaus, tam, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
Skanaus!
Viskas kas paprasta tas skanu! Šio avokado skonis lyg kepto ant griliaus, išties gardus! Puikiai dera prie sumuštinių, į lavašus, prie kitų daržovių ar kepsnelių. Valgykite, taip, kaip jums skaniausia!
Zivile
Kodel buna kartu?
Pipiras
Mums nebuvo taip 🙂