Grikių kotletai
Šis receptas gimė netikėtai, tiesiog liko išvirtų grikių nuo kitos dienos ir norėjosi sunaudoti juos kiek kitaip, nei įprastai. Taip dažniausiai mes valgome grikius su vaisiais arba su daržovėmis, tačiau koteltukų nebuvau gaminusi. Todėl nežinojau ar pavyks, tačiau patiekalas lengvai pagaminamas, ypač geros tekstūros ir skonio. Visai šeimynai patiko, patiks ir Jums! 🙂
Likusius koltetukus sudėjau vyrui į ofisiuką!
Receptas:
5 puod. grikių (jau išvirtų)
0,5 raudonosios paprikos
pundelis svogūno laiškų
0,5 a.š druskos „guerande”
Kepta – eko (nerafinuotam) saulėgrąžų aliejuje
Salotos:
0,5 pekino kopūsto
keli svogūno laiškai
kelis vyšninių pomidorų
druska „lemon salt”
pipirai
Veiksmas:
1. Grikius nusausinkite. Atvėsinkite.
2. Į S formos smulkintuvą dėkite grikius ir sumalkite iki beveik vientisos masės. Turi likti maži gabalėliai.
3. Supjaustykite papriką, svogūno laiškus ir įmaišykite į grikius.
4. Berkite prieskonius išmaišykite.
5. Įkaitinkite keptuve ant vidutinės ugnies. Pilkite aliejaus.
6. Dėkite masę su ledų šaukštu ir spustelėkite.
7. Kepkite iš abiejų pusių.
Paruoškite garnyrą.
1. Salotas supjaustykite ir dėkite į lėkštes.
2. Ant viršaus dėkite pjaustytus svogūno laiškus, kepsnelius, pomidorus.
3. Berkite pipirų.
Skanaus!
Parašykite komentarą