Geriausias tirštas pomidorų padažas
Esu išbandžiusi ne vieną receptą pomidorų padažais. Tačiau jie skanus, bet tokie šiaip sau. Arba būna per skisti jie, arba kažko atrodo lyg trūksta.
Šį kartą turėjau pomidorų, kuriuos būtų reikėjo suvalgyti tą dieną. Kadangi, jų buvo virs 3kg, nusprendžiau sunaikinti juos panaudodama pomidorų padažui.
Pomidorus naudojau įvairių rūšių bei spalvų, tiesiog kokius turėjau, tokius ir dėjau! 🙂 Receptą atsitiktinai pati sugalvojau, gamindama jį. Tačiau skonis ooooomg koks geras! Nors nesiruošiau kažką gaminti / vakuoti, tačiau sakiau vyreliui, kad lėksiu į naktinį turgų pirkti pomidorų ir virsiu jų.
Pliusas – nereikia nieko lupti!
Minusas iš 3kg pomidorų pavyksta pagaminti vos 700ml.. labai mažas kiekis, tačiau dėl gero skonio verta!
Tirštas, sodraus skonio ir toks prašosi visas suvalgomas būti!
Receptas:
3 kg pomidorų (naudojau įvairių rūšių, įvairių skonių)
1 a.š druskos „guerande”
1 a.š kajeno pipiro
Veiksmas:
1. Į puodą dėkite pjaustytus pomidorus.
2. Virkite ant mažos ugnies apie 1,5val.
3. Ištraukite lauro lapelius, nupilkite visą esantį vandenį.
4. Palaukite kol atvės.
5. Dėkite į kokteilinę (būtinai reikia galingą pvz kaip mano Zyle , kitaip liks odelių likučiai, o tai gadina skonį).
6. Pilkite atgal į puodą.
7. Dėkite prieskonius, virkite ant didesnes ugnies apie 30min, kol padažas dar labiau sutirštės ir išgaruos vanduo.
8. Dėkite į pakaitintus stiklainius / arba į šaldymo maišelius ir užšaldykite.
9. Pomidorų padažas laikosi šaldytuve iki 5d.
10. Užšaldžius neribotas laikas.
11. Uždarus į stiklainius – nežinau, nes nebandžiau, jei jūs bandysite informuokite, kaip laikosi. Tačiau manau iškaitinus stiklainius turėtų padažas gerai laikytis.
Skanaus!
Parašykite komentarą