Raudonų lęšių “lavašas” / GLUTEN FREE

480 640 Vegan Pipiras

Štai, pirmą kartą šį receptą sugalvojau 2016m, tačiau užmiršusi jį visai buvau, tą kartą gaminau su aliejumi, tačiau jau kelis kartus kepiau be riebalų mano keptuvėje, kurioje gamini viską be riebalų!

Kai dukrytė užsimano lavašo, seniau būdavo pirkdavome, o dabar kepu pati šį raudonų lęšių lavašą arba saldžios bulvės roti duoną.

Šis lavašas mums labai patiko, vaikai skaniai valgė – o man tai svarbiausia.  🙂

Porcijos užtenka pilnai 2 suaugę, 2 vaikai.

Sudėtis:
250g raudonų lęšių ir 2 puod. vandens
1 a.š druskos „Kala namak”
filtruoto vandens

Veiksmas:
1. Lęšius gerai nuplauti mirkant vandenyje, kad vanduo būtų skaidrus.
2. Užmerkti 24val.
3. Perplauti, dėti į kokteilinę (naudoju savo Zyle) lęšius, druską.
4. Pilti vandens tiek, kad apsemtu lęšius. Užstatykite ir suplakite iki vientisos masės. Tai truks apie 0,5-1min.
5. Įkaitinkite keptuvę (ant mažiausios ugnies!!!), kurioje nereikia riebalų. Aš naudoju dvi iCook keptuves, kad greičiau būtų.
6. Didelėje keptuvėje dėkite apie 1/2 puod. masės, paskirstykite. Mažoje užtenka 1/4 puod. masės.
7. Uždenkite dangtį, palaukite kol gerai aprasos. Tada apverskite, laukite vėl kol gerai aprasos.
8. Ištraukite.

Jei neturite tokios keptuvės, kepkite ant mažos ugnies iš abiejų pusių.

Lavašas puikiai susisuka, dėkite mėgiamo daržovių įdaro ir skanaukite!

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

      Atgaliniai pranešimai su “Raudonų lęšių “lavašas” / GLUTEN FREE

      1. Raudonųjų lęšių takos su daržovėmis | Vegan Pipiras
      error: Content is protected !!