Sorų košė su mėgiamiausiomis „salotomis”
Sorų košė labai reta ant mūsų stalo. Tačiau radau užsilikusį, nusprendžiau sunaudoti. Su kiek kitokiu jų paruošimu, tačiau patiko, suvalgėme skaniai.
Sorų košę gaminau su ypač kokybišku (sertifikuotu) ir skaniu extra vingin alyvuogių aliejumi iš Italijos. Kurį nesenai vėl atradau iš naujo. Įprastai parduotuvėse parduodamas alyvuogių aliejus nėra kokybiškas, būna apkartęs labai ar tiesiog neturintis gero kvapo. Džiaugiuosi, kad pagaliau su šeima galime vėl skanauti šį aliejų.
Domina aliejus? Parašyk, papasakosime!
Receptas:
250g eko sorų kruopų (ekologiškos daug skaniasnės)
žiūpsnelis druskos
6cm poro (baltosios dalies)
2 v.š extra vingin Alyvuogių aliejaus
Patiekta:
Pomidorai
Avokadas
Svogūno laiškai
Druska „Lemon salt”
Pipirų
Veiksmas:
1. Sorų kruopas gerai nuplaukite.
2. Į puodą berkite kruopas, pikite vandens apie 1cm virš jų.
3. Virkite ant mažos ugnies apie 15min.
4. Į kruopas dėkite druskos, smulkintus porus, alyvuogių aliejų ir uždenkite dangtį.
5. Į lėkštę dėkite košės (aš formavau ją su indeliu, tiesiog į jį įdėjau ir apverčiau). Pjaustytus pomirodus, avokadą, svogūno laiškus, druską ir pipirus.
Skanaus!
Kristina
Ačiū už tokį paprastą receptėlį. Buvo labai skanu.:)
Pipiras
Džiugu, kad patiko :))