
Žalių grikių miltų „ROTI” duona su įdaru
Saldi bulvė yra toks universalus produktas, kad ją naudoti ypač lengva. Gali sotiems ar saldiems patiekalams. Labai norėjote „Roti” duonos be gliuteno. Tai va, gluten free „Roti” duona su įdaru. Puikiai, skaniai ir sočiai pavalgėm visa šeima.
Receptas „Roti” duonos:
P.s norintis gaminti iš spalta baltų miltų, receptą rasite čia.
1 puod. saldžios bulvės masės (jau išvirtos)
3 puod. baltų grikių miltų
Veiksmas:
Saldžios bulvės paruošimas:
1. Saldžiają bulvę nuplauti, subadyti šakutės pagalba, dėti į verdantį vandenįir išvirti. Patikrinti ar išvyrė, galite su šakute besti į vidurį.
2. Išvirusę nulupti ir sutrinti (gaminant tešlą naudoti dar karštą bulvę)
Tešla:
3. Berkite miltus ir minkyti, kol nelipo prie rankų.
4. Padalinti tešlą į 8-10 rutuliukų.
5. Imkite kepimo popierių, berti ant jo mažą kiek miltų, dėti rutuliuką, ant viršaus kepimo popierių ir iškočioti blyną – lavašą. (Kuo ploniau bus iškočiota, tuo ji gardesnė bus!)
6. Įkaitinti keptuvę ant truputį didesnės nei vidutinės ugnies.
7. Dėkite lavašą ir kepti keptuvėje be riebalų iš abiejų pusių.
8. Pirmą pusę kepant pamatysite, kad keičiasi spalva, darosi burbuliukai, tada verskite. Tik tikrinkite, kad nesudegintumėte!
9. Kiekvieną iškepusį lavašą dėti į lėkštę ir su uždengti rankšluosčiu.
Įdaras:
1/4 baltagūžio kopūsto
50g džiovintų pomidorų (namuose džiovinti su džiovyklę)
1 puod. pomidorų padažo (naminio)
1 puod. žalių lęšių jau išvirtų
žiūpsnelis druskos „Bamboo jade”
2-3 v.š extra vingin alyvuogių aliejaus (nori kokybiško,kreipkis!)
0,5 citrinos sulčių
Veiksmas:
1. Pomidorus pamerkite į vandenį apie 30-1val laiko.
2. Kopūstą susmulkinkite dėkite į keptuvę be riebalų (naudojau iCook). Kepkite ant mažiausios ugnies.
3. Nusausinkite pomidorus, susmulkinkite (jei reikia), dėkite į keptuvę kartu su lęšiais, druska. Pašildykite.
4. Viską supilkite į dubenį. Įmaišykite kartu su citrinos sultimis bei aliejumi.
5. Imkite duoną, dėkite ant viršaus paruoštą garnyrą.
Skanaus!
Parašykite komentarą