Makaronai su avinžirnių traškučiais ir keptomis daržovėmis

768 1024 Vegan Pipiras

Pirmą kartą išbandėme makaronus „lizdus”. Vajezus mano kaip skanu! Nustebau, kad tokios formos makaronai yra visiškai kitokio skonio nei įprasti sukti, kaspinėliai ir pan. formos. Mums šis patiekalas patiko, likome sotūs ir laimingi.

Receptas:
1 pak. (250g) makaronų „Lizdai”
6 v.š naminio pomidorų padažo
2 v.š extra vingin alyvuogių aliejaus (ypač kokybiško!)

Daržovės:
2 vnt kukurūzų burbuolės
2 vnt patisonus
4 vnt morkų
1 v.š rūk. paprikos miltelių
druska
0,5 citrinos sultys (laimo)
2 v.š extra vingin alyvuogių aliejaus (ypač kokybiško!)

Papildomai:
Avinžirnių traškučių
Rukolos
Sezamų sėklų

Veiksmas:

Įkaitinkite orkaitę 180temp.

1. Patisonus nulupkite, supjaustykite norimos formos.
2. Morkas nuskuskite, supjaustykite griežinėliais.
3. Kukurūzų burbuoles nuplaukite.
4. Prieskonius sumaišykite su citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.
5. Daržoves dėti į kepimo formą. Apipilkite viską gautu padažu ir rankomis išmaišyti.
6. Dėkite į orkaitę 180temp, apie 20min.

5. Makaronus išvirkite.
6. Dėkite pomidorų padažo, alyvuogių aliejaus išmaišykite ir palikite kelias minutes keptuvėje.
7. Iškeptas daržoves išimkite.
8. Kukurūzus nuimkite nuo burbuolės.

9. Į lėkštę dėkite makaronus, paruoštas daržoves, avinžirnių traškučius. Ant viršaus dėkite rukolos ir sezamo sėklų.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

    error: Content is protected !!