Žalių lęšių kepsnys
Lęšių kepsnys, tai universalus patiekalus, kurį gali valgyti tiek šiltą tiek šaltą. Taip pat patinka šio patiekalo gaminimas, neužima daug laiko. Kad ir ką į vidų įdėsite ar kokius prieskonius pasirinksite bus super skonio. Svarbu gerai iškepti!
Receptas:
350g žalių lęšių,
2 puod. lęšių nuovyro
1 sultinio kubelio
1 raudona paprika
1 kukurūzų burbuolė
1 puod. džiūvesėlių
1 puod. pomidorų tyrės
Patiekimui:
Bulvės, pomidorų.
Veiksmas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180temp.
2. Lęšius užmerkti 24 valandas, kelis kartus perplauti.
3. Perplauti, užvirinti vandenį įdėti sultinio kubelį, lęšius ir pavirti apie 10min.
4. Papriką supjaustyti kuo smulkiau, nuo kukurūzų burbuolės nupjaustyti kukurūzus.
5. Išvirtus lęšius sumaišyti su paprika, kukurūzais, džiuvesėliais,
6. Dėkite į kepimo formą masę, aptepkite pomidorų tyre.
7. Kepkite orkaitėje apie 1val.
Skanaukite su šiltomis šviežiomis virtomis bulvėmis.
Skanaus!
Parašykite komentarą