Raudonųjų lęšių kepsneliai troškinti padaže

768 1024 Vegan Pipiras

Mėgstame lęšius, todėl ne nuostabu, kad iš jų galima pagaminti labai skanių ir įvairių patiekalų, ne tik troškinius! Kepsneliams pagaminti reikia tik truputi fantazijos ir turimų produktų.

Kai mažini riebalų kieki, tada gamini keptuvėje (iCook) be riebalų. Paprasta ir skanu!

P.s nori ir tu tokios keptuvės, kurioje nereikia riebalų??? Rašyk virtuve@veganpipiras.lt

Receptas:
300g raudonųjų lęšių
3 vnt morkų
pundelis svogūno laiškų
1 a.š druskos „Kala namak”

Padažui:
0,5 mango
300ml pomidorų tyrės
druska
pipirai
0,5 a.š kajeno pipiro

Papildomai:
mėgiami makaronai
saulėgražos ir linų sėmenys
petražolės

Veiksmas:
1. Lęšius nuplaukite taip, kad vanduo būtų skaidrus.
2. Mirkykite 24val, perplaukite ir nusausinkite.
3. Į S formos smulkintuvą dėkite lęšius, tarkuotas morkas, druską ir susmulkinkite.
4. Į gautą masę dėkite smulkintus svogūno laiškus ir išmaišykite.
5. Įkaitinkite iCook keptuvę (naudojau 25cm) ant mažiausios ugnies.
6. Į keptuvę dėkite su ledų šauktu masę, spustelėkite ir bus jie plokšti.
7. Uždenkite dangtį, laukite kol aprasos, atidenkite apverskite, uždenkite dangtį ir kepkite kol vėl aprasos.
8. Iškeptus visus kepsnelius dėkite atgal į tą pačia įkaitintą keptuvę vienas ant kito.
Gaminsime padaža
9. Į kokteilinę dėkite mango, pomidorų tyrę, prieskonius ir suplakite iki vientisos masės.
10. Ant kepsnelių pilkite padažą, uždenkite dangtį.
11. Troškinkite 10-15min.
12. Patiekite su makaronais, ant viršaus berkite sėklas ir smulkintas petražoles.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

    error: Content is protected !!