Avinžirnių miltų „sūris” (dūmo skonio)

768 1024 Vegan Pipiras

Pasigaminti namuose iš avinžirnių miltų ale „sūri”, tikrai nėra sunku. Jo galiojimas ganėtinai ilgai apie 4-5d.

Kalbant apie avinžirnių miltus, tai jokiu būdu jų negaminkite namuose, nes sugadinsite kokteilinę, kavamalę ar kitą prietaisą. Tam, reikia turėti malūną, kuris maltu avinžirnius. Mat avinžirniai yra ypač kieti, todėl juos sumalti nėra taip lengva. Kadangi aš tokio įrenginio ir pati neturiu, tai gaminu iš Amrita planet avinžirnių miltų. Dažnai jiems ir nuolaida būna, todėl tikrai geriau pirkit miltus, nei kad naują buitinę įrangą! Apsipirk čia.

Receptas:

2,5 puod. filtruoto vandens
1 puod. avinžirnių miltų (iš Amrita planet)
1 v.š RAW obuolių acto
0,5 a.š dižono garstyčių
0,5 a.š druskos
1/2 puod. mielių dribsnių (naudoju su B12)
0,25 a.š rūkytos paprikos miltelių (iš Amrita planet)

Veiksmas:
1. Įjunkite puodą ant mažos ugnies.
2. Į puodą pilkite vandenį, pilkite acto, garstyčių, druskos, mielių dribsnių, paprikos miltelių ir išmaišykite.
3. Atsargiai pilkite avinžirnių miltus, maišykite iki kol masė taps vientisa (apie 10min).
4. Dėkite į norimą formą.
5. Atvėsinkite.
6. Išimkite iš formos.
7. Tepkite ant duonos, trapučio ar bet ko kito!

Likutį dėkite į šaldytuvą!

Patiekta : Traputis, užteptas „sūris”, brokolių daigai.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

    error: Content is protected !!