Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Trinta moliūgo sriuba

768 1024 Vegan Pipiras

Niekada nebuvome moliūgų mėgėjai. Tačiau šiais metais nusprendžiau, kad reikia pradėti bandyti iš šios daržovės gaminti patiekalus mums, nes jame gausu vitaminų.
Taigi pasiraitojau rankoves ir gaminau sriubą pirmą kartą. Faktas! Nepavyko. Tada sugalvojau gaminti kiek kitaip. Vaaaaa pagal šitą receptą ypač skanu buvo, kad net vaikai su vyreliu kirto ją skaniausiai!

Šiame recepte naudojau kokoso pieno miltelius ir maltą kajeno pipirą iš Amrita Planet, produktus rasti galite čia.
Kalbant apie pačius kokoso pieno miltelius, tai jo užtenka daug ilgiau, nei iš skardinės kokoso pieną. Taip pat iš skardinės nėra sveika valgyti, nes jame dingsta visi vitaminai.
Ar vartojate kajeno pipirą?? Jis mane sužavėjo savo puikiu skoniu, daug skaniau už chilli pipirą. Šie prieskoniai šildo ir gydo. Sakoma, kad jei širdis žmogui stoja, paduok šio prieskonio ir jis atsigaus. Jis išties stiprus ir veiksmingas.

Receptas:
3,5kg moliūgo
250g raudonųjų lęšių
0,5 puod. kokoso pieno miltelių
0,5 a.š kajeno pipiro miltelių
0,5 a.š druskos

Veiksmas:
1. Užmerkite lęšius švariame vandenyje apie 24val, jei neturite laiko bent keliata valandomų.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180temp.,
3. Supjaustykite moliūgą, išimkite sėklas.
4. Žievės nenulupkite, dėkite į kepimo forma žieve į apačia. į orkaitę ir kepkite apie 40-60min.
4. Tikrinkite, kad moliūgas visas būtų minkštas.
5. Ištraukite iš orkaitės, nulupkite nuo žievės.
6. Sublenderiuokite / suplakite iki vientisos masės.
7. Į gautą masę dėkite nuplautus / nusausintus lęšius, kokoso pieno miltelius ir prieskonius.
8. Virkite apie 20-30min ant mažos ugnies. Tikrinkite, kad lęšiai būtų išvirę. Virimo laikas ne trumpas, nes lęšiai išverda kokybiškai iš jų nebūna košės, ko aš labai nemėgstu.
9. Išvirtą sriubą patiekite su sezamo sėklomis ir rukola.

Skanaus!

P.s patiekta mūsų kokoso dubenėlyje, tačiau jau atvėsusi sriuba. Pilant karštą galite sugadinti jį.

Komentarai

Komentarų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.