Nekeptas kokoso tortas / veganų dienos proga!
Trečiadienį neturėjau laiko torto gaminimui, tai vakar ryte gaminau šį tortą. Šeima apsidžiaugė, kad tortas bus! 🙂 Nori nenori gaminti teko, nes juk vakar veganų dieną paminėti reikėjo! 😀 Torto skonis geras! Gaivus, pagaminimas neužtruko labai ilgai.
Recepte naudojau ekologiškus produktus iš Amrita Planet – kokoso drožles, šilkmedžio uogas ir skaniuosius anakardžius. Juos rasite čia.
Receptas:
100g namuose dž. abrikosų (mirkytų kelias valandas)
2,5 puod. saulėgrąžų
300g anakardžių (mirkytų kelias valandas)
1 puod. vandens
60 g tirpinto šalto spaudimo kokoso aliejaus
3,5 puod. eko kokoso drožlių
200g datulių
400g eko šilkmedžio uogų
Veiksmas:
1. Abrikosus nusausinti, dėkite į S formos smulkintuvą kartu su saulėgrąžomis.
2. Smulkinkite iki kol masė susijungs.
3. Dėkite į norimą formą, spustelėkite masę, kad pavyktų padaryti tvirtą torto pagrindą.
4. Anakaržius, kokoso aliejų, datules, vandenį dėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
5. Į masę įmaišykite kokoso drožles.
6. Gautą masę dėkite ant paruošto torto pagrindo, išlyginkite.
7. Viršų papuoškite šilkmedžio uogomis.
8. Dėkite į šaldiklį bent 4valandom.
9. Ištraukite iš šaldiklio, išimkite iš formos.
Galite skanauti!
Skanaus!
P.s jei nenorite pagrindo rūgštaus, dėkite vietoje abrikosų datules!
Parašykite komentarą