Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nekeptas kokoso tortas / veganų dienos proga!

768 1024 Vegan Pipiras

Trečiadienį neturėjau laiko torto gaminimui, tai vakar ryte gaminau šį tortą. Šeima apsidžiaugė, kad tortas bus! 🙂 Nori nenori gaminti teko, nes juk vakar veganų dieną paminėti reikėjo! 😀 Torto skonis geras! Gaivus, pagaminimas neužtruko labai ilgai.

Recepte naudojau ekologiškus produktus iš Amrita Planet – kokoso drožles, šilkmedžio uogas ir skaniuosius anakardžius. Juos rasite čia.

Receptas:
100g namuose dž. abrikosų (mirkytų kelias valandas)
2,5 puod. saulėgrąžų
300g anakardžių (mirkytų kelias valandas)
1 puod. vandens
60 g tirpinto šalto spaudimo kokoso aliejaus
3,5 puod. eko kokoso drožlių
200g datulių
400g eko šilkmedžio uogų

Veiksmas:
1. Abrikosus nusausinti, dėkite į S formos smulkintuvą kartu su saulėgrąžomis.
2. Smulkinkite iki kol masė susijungs.
3. Dėkite į norimą formą, spustelėkite masę, kad pavyktų padaryti tvirtą torto pagrindą.
4. Anakaržius, kokoso aliejų, datules, vandenį dėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
5. Į masę įmaišykite kokoso drožles.
6. Gautą masę dėkite ant paruošto torto pagrindo, išlyginkite.
7. Viršų papuoškite šilkmedžio uogomis.
8. Dėkite į šaldiklį bent 4valandom.
9. Ištraukite iš šaldiklio, išimkite iš formos.

Galite skanauti!

Skanaus!

P.s jei nenorite pagrindo rūgštaus, dėkite vietoje abrikosų datules!

Komentarai

Komentarų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.