Samosa iš saldžios bulvės su obuolių įdaru / GLUTEN FREE
Buvo manęs prašyta pasidalinti receptu samosos, tačiau laukiau laukiau kada pasidalinti, taigi šiandieną atėjo nuotaika šiam receptukui. Receptas paprastas, greitai pagaminama. Tačiau mūsų šeimai patiko! Tikiuosi patiks ir Jums! 🙂
Nors išvaizda nėra labai tobula, bet tešla tokia, kad juos bandant sulenkti ji skyla, tai gaminti reikia atsargiai.
Receptas:
1 puod. šiltos saldžios bulvės masės (saldi bulvė išvirta su lupena, nulupta ir suplakta kokteilinėje)
2,5 puod. žalių grikių miltų
2 v.š datulių sirupo
1 a.š cibrežolės
2 v.š sezamo sėklų
Įdaras:
3-4 vnt obuoliai
cinamonas (naudojau Ceilono)
Vandens
Veiksmas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180temp.!
1. Obuolius susmulkinti kuo smulkiau (manau geriausia net tarkuoti), sumaišyti su cinamonu ir palikti.
2. Grikių miltus sumaišyti su sezamais, ciberžolę.
3. Saldžios bulvės masę sumaišyti su sirupu.
4. Grikių miltų mišinuką sumaišyti su saldžios bulvės masę.
5. Išminkyti.
6. Iškočioti.
7. Dėkite paruoštus obuolius.
8. Užlankstykite šonus, manau čia jau menas, kad būtų labai gražu! (Man taip nepavyko 😀 ). Nepamirškite viršaus patepti vandeniu.
9. Šaukite į orkaitę 180temp. apie 40min.
10. Ištraukite, atvėsinkite ant grotelių.
Skanaus!
Parašykite komentarą