Lęšių pyragėliai
Kai sugalvoji pagaminti pyragėlius ir tiki, kad pavyks vov skonio! Tai taip buvo ir su šiais pyragėliais. Skonis jų super, tikrai kartosiu, nes tiek man tiek šeimynai laaaaaaabai patiko! Juk kartais galima pasilepinti ir sluoksniuota bemiele tašla. 🙂
Receptas:
250g žalių lęšių (mirkytų vandenyje parą laiko)
2 raudonos paprikos
1 poras (žalia dalis)
1 pak. be mielės sluoksniuotos tešlos
0,5 a.š rūkytos paprikos miltelių
pipirai
druska
Veiksmas:
1. Įkaitinkite orkaitę.
2. Atitirpinkite sluoksniuotą tešlą kaip nurodyta ant pakuotės.
3. Lęšius perplaukite dėkite į puodą su filtruotu vandeniu ir virkite kol užvirs (jie turi suminkštėti, bet ne košė pasidaryti).
4. Išjunkite, nupilkite vandenį.
5. Supjaustykite papriką kubeliais.
6. Porą susmulkinkite.
7. Į lęšius pilkite porą, papriką, prieskonius.
8. Sluoksniuotą tešlą perpjaukite pusiau.
9. Kiekvieną tešlos kvadratėlį dėkite į kepimo skardą.
10. Ant viršaus dėkite įdaro.
11. Kepkite orkaitėje apie 15-20min, 180temp.
12. Atvėsinkite ant grotelių.
Skanavome su liucernos daigais, avokadu!
Skanaus!
Parašykite komentarą