
Kynva salotos
Ne esame dideli kynvos mylėtojai, tačiau būna norime jos kartais. Šį kartą gaminau karštas salotas su kitais skanėstais. Išties pasiteisino tiek skonis tiek sotumo jausmas, nes tikrai visi pavalgėme skaniai.
Šį kartą kynva viriau ne puode, o mūsų pamėgtoje keptuvėje be riebalų!
Recepte naudojome iš Amrita Planet – prieskonių mišinį „Chunky Chat Masala” ir kynva. Visa tai rasti galite čia.
Receptas:
250g kynvos
6 vnt pomidorų
1 vnt poro baltos dalies
4 v.š ridikėlių daigų
4 v.š brokolių daigų
2 vnt avokadų
1 a.š prieskonių mišinio „Chunky Chat Masala”
pipirai
druska
Veiksmas:
1. Kynva perplaukite.
2. Nusausintas kruopas pilkite į keptuvę, taip pat 1cm virš kruopų įpilkite vandens.
3. Įjunkite keptuvę ant mažiausios ugnies, uždenkite dangtį ir šildykite (virkite”) apie 10min. Maišyti nėra būtina, puikiai išvirs.
4. Išvirtas palikite atidengtas, kad atvėstų.
5. Supjaustykite pomidorus, avokadus, porą.
6. Sumaišykite viską drauge!
Patiekite kokoso dubenėlyje, skanaukite su kokoso palmių šakute!
Įsigyti galite čia.
Skanaus!
Parašykite komentarą