Baklažano kepsnys
Begalo skanus yra šis kepnys, visa šeima pamėgome, visada su didžiuliu noru jį skanaujame! 🙂
Šiam receptui naudojau Amrita Planet rūk. Paprikos miltelius, kuriuos galite rasti čia.
Reikia:
6 vnt baklažano (naudojau mažus)
3 v.š extra vingin alyvuogių aliejaus
2 v.š citrinos sulčių
Druskos
Rūk. Paprikos miltelių
2 puod. Basmati ryžių
1 vnt sultinio kubelio
Patiekta su salotomis iš pomidorų, daug špinatų, saulėgrąžų grietinės, pipirų ir druskos.
Veiksmas:
1. Įkaitinti orkaitę iki 180temp.
2. Baklažanus perpjauti pusiau, vidų supjaustyti juostelėmis ar kvadratais.
3. Aliejų, citrinos sultys sumaišyti.
4. Patepkite baklažanus.
5. Ant viršaus berkite druską, rūk. paprikos miltelius.
6. Kepkite orkaitėje su vėjeliu apie 20-30min.
7. Ryžius perplaukite taip, kad vanduo liktu skaidrus.
8. Keptuvėje be riebalų berkite švarius ryžius, pilkite 1 cm virš ryžių aukščiau vandens, dėkite sultinio kubelį ir virkite kol aprasos dangtis, pamaišykite ir virkite dar kelias minutes.
9. Iškeptus baklažanus patiekite kartu su ryžiais, salotomis.
Skanaus!
Parašykite komentarą