Kepsneliai su pievagrybiais
Lengvai pagaminami kepsneliai 🙂 Mėgstantiems pievagrybius išties patiks!
250 g avinžirnių, po šaukštelį druskos (naudojau „Kala namak“) ir 5 rūšių maltų pipirų, 5–6 pievagrybiai, 2 šaukštai veganiško majonezo, 10 cm poro baltosios dalies, rapsų aliejaus kepti.
Tiekti: 6–7 morkos, 100 g jaunų špinatų lapelių.
- Išmirkytus ir nusausintus avinžirnius išvirkite nesūdytame vandenyje. Atvėsinkite.
- Į smulkintuvo indą suberkite avinžirnius, druską, pipirus, majonezą ir sutrinkite iki vientisos masės.
- Pievagrybius supjaustykite smulkiais kubeliais. Porą sukapokite.
- Į dubenį supilkite avinžirnių masę, pievagrybius, porus ir gerai išmaišykite.
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir šaukštu krėskite masės. Spustelėjus kepsneliai išeis plokštesni. Gerai juos apkepkite iš abiejų pusių.
- Kepsnelius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalų perteklius.
- Tiekite su plonais šiaudeliais pjaustytomis morkomis ir špinatais.
Skanaus!
Parašykite komentarą