Žuvies skonio falafeliai
Reikia: 250 g avinžirnių, 1,5 šaukštelio Himalajų druskos, 5 šaukštai žuvies prieskonių (česnakai, krapai, saldžioji paprika, juodieji pipirai), rapsų aliejaus kepti.
Tiekti: cukinija, 200 g sultenės lapelių, 1–2 jaunos cukinijos, 250 g vyšninių pomidorų, 2–3 šaukštai sezamų sėklų.
- Išmirkytus ir nusausintus avinžirnius išvirkite nesūdytame vandenyje. Atvėsinkite.
- Į smulkintuvo indą suberkite avinžirnius, druską ir prieskonius. Sutrinkite iki vientisos masės.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šaukštu formuokite kepsnelius. Jei spustelėsite, jie bus plokštesni. Kepkite iš abiejų pusių.
- Iškepusius falafelius dėkite ant popierinio rankšluosčio – bus traškesni ir ne tokie riebūs.
- Paruoškite salotas. Švarius pomidorus perpjaukite pusiau. Cukiniją specialia pjaustykle supjaustykite plonais į makaronus panašiais šiaudeliais.
- Į lėkštes dėkite sultenės lapelių, avinžirnių kepsnelių, susukite cukinijos makaronų, pažerkite pomidorų puselių. Patiekalą apibarstykite sezamų sėklomis.
Skanaus!
Parašykite komentarą