Avižinis pyragas su obuolių kepure
Kai nežinai ko nori labiau ar avižinio pyrago ar obuolių? Tada sujungi šiuos du norus kartu ir gauni laaaaaabai skanų obuolių pyraga! 🙂 Mums jis labai patiko. Porcijos užteko 2 kartams, nes jis sotus yra.
Šis receptas paprastas, nes viskas gaminama toje pačioje kepimo formoje kurioje kepsite, mažiau indų plovimo, daugiau džiaugsmo virtuvėje! 🙂
Receptas:
2,5 puod. pilno grūdo avižų dribsnių
1 sauja razinų
1 sauja goji uogų
2 puod. eko ryžių pieno
1 puod. vandens
3 vnt bananų
5 v.š cukranendrių nerafinuoto cukraus
8 vnt obuolių
2 v.š ceilono cinamono
Papuošta – 1 sauja migdolų drožlių
Veiksmas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180temp.
2. Į kepimo formą berkite avižų dribsnius, razinas, goji, 3 v.š cukraus ir išmaišykite.
3. Pilkite į sausa dalį pieno ir vandens. Išmaišykite.
4. Įpjaustykite bananus ir išmaišykite.
5. Ant gautos tešlos dėkite pjaustytus obuolius.
6. Ant viršaus dėkite pjaustytus obuolius, berkite 2 v.š cukraus ir cinamono.
7. Šaukite į orkaitę ir kepkite 180temp., apie 35-40min.
8. Atvėsinkite.
9. Ant viršaus berkite migdolų drožlių.
Skanaus!
Parašykite komentarą