Sausainiai su aguonomis
Labai norėjau bandelių su aguonomis, bet be mielių. Tačiau čia gavosi ne bandelės, o skanus laaaaaaaabai sausainiai. Lengvai ir greitai pagaminami.
Receptas:
3 puod. spelta baltų miltų
2 v.š van. cukro
2 v.š cukranendrių nerafinuoto cukraus
2 v.š kepimo miltelių
0,5 puod. eko saulėgrąžų aliejaus
0,5 puod. vandens
Įdaras:
150g aguonų (nuplikytų karštu vandeniu, nusausintų)
2-4 v.š cukranendrių nerafinuoto cukraus
Veiksmas:
1. Įkaitinti orkaitę iki 180temp.
2. Miltus sumaišykite su cukrumi, van. cukrumi, kepimo milteliais.
3. Į miltų mišinį pilkite aliejų ir išmaišykite. Turi gerai susimaišyti.
4. Pilkite vandens ir išminkykite tešlą. Minkykite apie 5-7min.
5. Iškočiokite tešlą.
6. Ant tešlos dėkite aguonas ir tolygiai išskailydikite jas.
7. Berkite cukraus.
8. Susukite.
9. Supjaustykite atsargiai 1 cm griežinėliais
10. Dėkite ant kepimo popieriaus.
11. Šaukite į orkaitę ir kepkite 180temp., apie 35-45min.
12. Atvėsinkite ant grotelių.
Skanaus!
Patarimas – nelaikykite maišelyje, suminkštės nebus taip skanu, turi būti trašku!
Parašykite komentarą