Obuolių pyragas (tarta) su bruknėmis
Burkės man yra labai skanios ypač dera su obuoliais, pirmą kartą radau Kaune jas įsigyti turgelyje. Vyras nupirko kelis litrus. Užšaldžiau, laikau kepiniams panaudoti. 🙂 Labai skanu! Tas tobulas pyrago skonis!
Receptas:
1/2 puod. avinžirnių nuoviro
1/4 puod. cukranendrių nerafinuoto cukraus
1/4 puod. eko saulėgrąžų aliejaus
1/4 puod. vandens
1 v.š kepimo miltelių
3 puod. spelta baltų miltų
Įdaras:
8 vnt obuolių
1/2 puod. bruknių
2-4 v.š cukranendrių nerafinuoto cukraus
Veiksmas:
1. Įkaitini orkaitę iki 180temp.
2. Avinžirnių nuovirą suplakti kokteilinėje su cukrumi.
3. Į dubenį pilkite avinžirnių nuovirą, aliejų, vandenį ir išmaišykite.
4. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, įpilkyte skystąją dalį ir suminkykite tešlą.
5. Palikite tešlos apie 1/4 viršui.
6. Iškočiokite tešlą, dėkite į tartą formą.
7. Ant viršaus dėkite pjaustytus obuolius, bruknes, berkite cukrų.
8. Likutį tešlos iškočiokite supjaustykite juostelėmis, dėkite ant viršaus ir ant šonų.
9. Patepkite viršų vandeniu.
10. Šaukite į orkaitę, kepkite 180temp. apie 30min.
11. Atvėsinkite ant grotelių.
Skanaus!
Parašykite komentarą