Obuolių pyragas (tarta) su bruknėmis

768 1024 Vegan Pipiras

Burkės man yra labai skanios ypač dera su obuoliais, pirmą kartą radau Kaune jas įsigyti turgelyje. Vyras nupirko kelis litrus. Užšaldžiau, laikau kepiniams panaudoti. 🙂 Labai skanu! Tas tobulas pyrago skonis!

Receptas:
1/2 puod. avinžirnių nuoviro
1/4 puod. cukranendrių nerafinuoto cukraus
1/4 puod. eko saulėgrąžų aliejaus
1/4 puod. vandens
1 v.š kepimo miltelių
3 puod. spelta baltų miltų

Įdaras:
8 vnt obuolių
1/2 puod. bruknių
2-4 v.š cukranendrių nerafinuoto cukraus

Veiksmas:
1. Įkaitini orkaitę iki 180temp.
2. Avinžirnių nuovirą suplakti kokteilinėje su cukrumi.
3. Į dubenį pilkite avinžirnių nuovirą, aliejų, vandenį ir išmaišykite.
4. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, įpilkyte skystąją dalį ir suminkykite tešlą.
5. Palikite tešlos apie 1/4 viršui.
6. Iškočiokite tešlą, dėkite į tartą formą.
7. Ant viršaus dėkite pjaustytus obuolius, bruknes, berkite cukrų.
8. Likutį tešlos iškočiokite supjaustykite juostelėmis, dėkite ant viršaus ir ant šonų.
9. Patepkite viršų vandeniu.
10. Šaukite į orkaitę, kepkite 180temp. apie 30min.
11. Atvėsinkite ant grotelių.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

error: Content is protected !!