Žemės riešutų pyragėliai
Mėgstantiems saldžiai ir žemės riešutų skonį, šie pyragėliai bus ypač VOV skonio! Mums patiko, be proto saldus! Daug nesuvalgysite! 🙂
Receptas:
2,5 puod. spalta baltų miltų
1,5 puod. spelta pilno grūdo miltų
1/2 puod. cukranendrių nerafinuoto cukraus
2,5 puod. vandens
2 vnt laimo citrinos
1 a.š sodos
200g naminio žemės riešutų sviesto
Pertepimui:
30 vnt datulių
2 vnt bananų
Viršus:
100 juodo šokolado (80proc.)
2 v.š kokoso aliejaus
1 v.š žemės riešutų sviesto
Veiksmas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180temp.
2. Abu miltus sumaišykite drauge.
3. Į kokteilinę dėkite riešutų sviestą, cukrų, vandenį ir išplakite.
4. Gautą skystą masę sumaišykite su laimo sultimis (nugesinta soda).
5. Sumaišykite tešlą.
6. Padalinkite į dvi dalis.
7. Kepkite orkaitėje apie 45-50min, 180temp.
8. Datules pamirkykite vandenyje.
9. Ištraukite iš orkaitės iškeptus lakštą, dėkite ant atvėsinimo grotelių.
10. Šaukite kitą kepti lakštą.
11. Palaukite kol iškeps, atvėsinkite.
12. Datules suplakite kokteilinėje kartu su bananais.
13. Ant kiekvieno iš laktų tepkite po lygiai datulių masę.
14. Vieną lakštą dėkite ant kito.
15. Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą su kokoso aliejumi.
16. Lakštus supjaustykite norimais dydžiais (aš pjausčiau kvadratėliais).
17. Kiekvieną kvadratėlį apliekite šokoladu.
18. Ant viršaus berkite smulkintus žemės riešutus.
19. Dėkite į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų.
Skanaus!
Parašykite komentarą