
Obuolių pyragas su kepure (avižų ir bananų)
Šis pyragas alternatyva trupinių pyragui. Paprasta ir lengvai pagaminama. Puiki proga pasigaminti jei turite avižų dribsnių ir gerai sunokusių bananų 🙂
Naudojau 28cm kepimo formą.
Receptas:
2 puod. pilno grūdo avižų dribsnių
1/4 arba 1/8 puod. nerafinuoto cukranendrių cukraus
2 puod. bananų purė
1 a.š kepimo miltelių
1/2 puod. kokoso drožlių
10 vnt obuolių
Papildomai – cukraus pudros (cukrus maltas kavamalėje)
Veiksmas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180temp.
2. Avižų dribsnius, cukrų suplakite kokteilinėje iki miltų.
3. Obuolius nulupkite ir supjaustykite.
4. Avižų dribsnius maltus sumaišykite su kepimo milteliais, kokoso drožlėmis.
5. Pilkite bananų purę, išmaišykite.
6. Gautą masę dėkite ant obuolių.
7. Kepkite orkaitėje apie 20min, 180temp.
Skanaus!
Rūta
Iš kelių bananų toks kiekis tyrės gaunasi?
Pipiras
Maždaug 3-5 vnt, priklauso nuo dydžio 🙂