Šreko čirviniai blynai
Šiuo metu nieko nėra skaniau iš širdučių čirvinius blynus, kurie kepami mūsų naujoje dviguboje čirvinių blynų keptuvėje. Apie ją aprašiau čia. 🙂
Receptas:
1 puod. jaunų špinatų
1 ir 1/4 puod. vandens
1/4 puod. cukranendrių nerafinuoto cukraus (norintiems saldžiau dėkite 1/2 puod.)
1,5 puod. kokoso pieno (85proc. kokoso masės)
1/4 puod. eko saulėgrąžų aliejus
1 a.š sodos
4 v.š eko obuolių acto
4 puod. spelta baltų miltų
Papildomai patiekimui naudojau : 4 vnt didelių obuolių (supjaustyti), agaves sirupo ir ceilono cinamono.
Veiksmas:
1. Špinatus dėkite į kokteilinę (naudojau mini zylute), pilkite vandenį, berkite cukrų ir suplakite iki vientisos masės.
2. Į dubenį pilkite gautą žalią masę, kokoso pieną, aliejų ir išmaišykite.
3. Sodą nugesinkite su actu, pilkite į skystąją dalį.
4. Berkite sijotus miltus ir išmaišykite.
5. Čirvinių keptuvę patepkite lašeliu aliejaus.
6. Kepimo temp. 3-4 tarpe.
7. Įkaitinkite keptuvę.
8. Pilkite tešlos.
9. Palaukite kol įsijunks lemputė. Taip parodo, kad iškepta.
10. Norintiems traškių, kepkite ilgiau. Tikrinkite atidarydami.
11. Atvėsinkite ant grotelių.
12. Patiekite.
Skanaus!
Parašykite komentarą