Avinžirnių čirviniai blynai su skaniausiu pievagrybių padažu / GLUTEN FREE
Kartais ir pats paprasčiausias maistas gali tapti vov! Šis patiekalas būtent toks ir yra. Skaniausi pietūs / vakarienė buvo pas mus! 🙂
Žiema žiema bėk iš kiemo! Lai žiemą išeina skaniai pavalgant. 🙂 Pabandžiau pagaminti iš avinžirnių miltų čirvinių blynų. Skonis labai puikus, kepė greitai mano 2x čirvinių blynų keptuvėje. Apie ją paskaityti galite čia.
Receptas:
Blynams:
350g avinžirnių miltų
60g eko rapsų aliejaus
1 a.š druskos
300g vandens
1 a.š sodos
2 v.š eko obuolių acto
Grybų padažui:
400g pievagrybių
1 poras
1 a.š druskos
0,5 puod. anakardžių (mirkytų bent 4val)
1,5 puod. vandens
4 v.š mielių dribsnių
Papildomai:
Rukolos
Veiksmas:
Blynams:
1. Aliejų, vandenį sumaišyti drauge.
2. Avinžirnių miltus sumaišyti su druska.
3. Į skystąją dalį pilkite paruoštus avinžirnių miltus.
4. Gerai išmaišykite. Jei lieka gumuliukų, išplakite blenderio / kokteilinės pagalba.
5. Sodą nugesinkite su actu. Greitai pilkite į tešlą.
6. Išmaišykite.
7. Kepimo formą pirmą kartą patepkite aliejumi.
8. Įkaitinkite keptuvę.
9. Pilkite tešlos.
10. Palaukite kol įsijungs lemputė. Taip parodo, kad iškepta. Tačiau reikia kepti dar, nekelkite iš karto, turi pats blynas nukristi / pasilikti ir lengvai išsiimti.
11. Blynai bus traškus.
12. Atvėsinkite ant grotelių.
Padažui:
1. Pievagrybius gerai nuplaukite.
2. Supjaustykite kuo smulkiau.
3. Dėkite į įkaitintą keptuvę (aš naudojau keptuvę be riebalų), uždenkite dangtį.
4. Palaukite kol atsiras vanduo, tada atidenkite ir palikite, kad vanduo išgaruotų.
5. Anakardžius dėkite į kokteilinę, pilkite vandenį, dėkite druską, mielių dribsnius. Išplakite iki vientisos masės.
6. Kai išgaruos vanduo nuo pievagrybių, dėkite smulkintus porus, pilkite anakardžių skystą masę.
7. Uždenkite dangtį ir „virkite” ant mažos ugnies apie 10-15 min.
Patiekite čirvinius blynus kartu su padažu ir daugybę rukolos.
Skanaus!
Parašykite komentarą