Ryžių miltų paplotėliai / GLUTEN FREE / FOTO
Atsitiktinai pamačiau internetą receptą, kuriame buvo parodyta, kaip pagaminti ryžių miltų paplotėlius. Norėjau ir aš išbandyti. Tai pagaminau pagal save, nors įprastas matytas receptas taip pat gerai pasigamina. 🙂 Reikėjo vos kelių produktų.
Šiuos paplotėlius naudokite kaip lavaša, tacos ar bet kur kitur! Jie išties tvirti yra! 🙂
Receptas:
2 puod. ryžių miltų
1 sultinio kubelio
2,5 puod. vandens
Papildomai – iki 1/2 puod. ryžių miltų
Veiksmas:
1. Į keptuvę be riebalų pilkite ryžių miltus.
2. Šildykite ant mažos ugnies, kol jie sušils (palietus pirštu turi būti šilta).
3. Kol ryžiai šyla, į puodą pilkite vandens, dėkite sultinio kubelį ir užvirinkite.
4. Ant šiltų ryžių pilkite verdantį sultinį.
5. Išmaišykite.
6. Gautą karštą masę perdėkite į indą.
7. Palaukite kol pravės ir išminkykite tešlą.
8. Padalinkite tešlą į norimą kiekį rutuliukų.
9. Iškočiokite plonai. Jei reikia papildomai naudokite ryžių miltus.
10. Dėkite į įkaitintą keptuvę be riebalų.
11. Kepkite iš abiejų pusių.
12. Iškeptus dėkite į lėkštę su ranksluoščiu, kurį galima uždengti.
Patarimai:
1. Standartiniam recepte rašė, kad galite naudoti kokoso aliejų ir druską.
2. Tirpinto kokoso aliejaus 1 v.š.
3. Druskos 1 a.š.
4. Gaminant būtina miltus pakaitinti.
5. Gaminant būtina nuplikyti verdančiu vandeniu.
6. Paplotėlius valgykite tą dieną, kai iškepate.
7. Norint išlaikyti juos šviežius laikykite sandariai maišelyje / šaldytuve.
Skanaus!
Parašykite komentarą