Ryžių miltų paplotėliai / GLUTEN FREE / FOTO

768 1024 Vegan Pipiras

Atsitiktinai pamačiau internetą receptą, kuriame buvo parodyta, kaip pagaminti ryžių miltų paplotėlius. Norėjau ir aš išbandyti. Tai pagaminau pagal save, nors įprastas matytas receptas taip pat gerai pasigamina. 🙂 Reikėjo vos kelių produktų.

Šiuos paplotėlius naudokite kaip lavaša, tacos ar bet kur kitur! Jie išties tvirti yra! 🙂

Receptas:
2 puod. ryžių miltų
1 sultinio kubelio
2,5 puod. vandens

Papildomai – iki 1/2 puod. ryžių miltų

Veiksmas:
1. Į keptuvę be riebalų pilkite ryžių miltus.
2. Šildykite ant mažos ugnies, kol jie sušils (palietus pirštu turi būti šilta).

3. Kol ryžiai šyla, į puodą pilkite vandens, dėkite sultinio kubelį ir užvirinkite.

4. Ant šiltų ryžių pilkite verdantį sultinį.

5. Išmaišykite.

6. Gautą karštą masę perdėkite į indą.

7. Palaukite kol pravės ir išminkykite tešlą.

8. Padalinkite tešlą į norimą kiekį rutuliukų.

9. Iškočiokite plonai. Jei reikia papildomai naudokite ryžių miltus.

10. Dėkite į įkaitintą keptuvę be riebalų.

11. Kepkite iš abiejų pusių.

12. Iškeptus dėkite į lėkštę su ranksluoščiu, kurį galima uždengti.

Patarimai:
1. Standartiniam recepte rašė, kad galite naudoti kokoso aliejų ir druską.
2. Tirpinto kokoso aliejaus 1 v.š.
3. Druskos 1 a.š.
4. Gaminant būtina miltus pakaitinti.
5. Gaminant būtina nuplikyti verdančiu vandeniu.
6. Paplotėlius valgykite tą dieną, kai iškepate.
7. Norint išlaikyti juos šviežius laikykite sandariai maišelyje / šaldytuve.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

error: Content is protected !!