Čirviniai blynai su „šokoladiniu” kremu

768 1024 Vegan Pipiras

Labai norėjau vaflių suteptų su kremu. Tai kepėme čirvinius blynus kuriuos sutepėme kremu. Skonis super! Iš patirties sakau, reikia juos būtinai atvėsinti ant atvėsinimo grotelių ir žinoma sutepus valgyti tą pačią dieną. 🙂

Čirviniai greitai gaminasi mano dviguboje širdučių el. keptuvėje, apie ją čia. 😀

Receptas:

250ml avinžirnių nuoviro
4 v.š pilno grūdo
1,5 ir 1/4 puod. filtruoto vandens
1/4 puod. eko rapsų aliejaus
2 v.š nefarinuoto cukranendrių cukraus
0,5 a.š druskos
1 a.š sodos
4 v.š RAW obuolių acto
4 puod. spelta baltų miltų

Kremui:
30 vnt datulių
2 v.š eko nat. kakavos
6-8 v.š kokoso pieno (iš skardinės)

Veiksmas:

1. Avižų dribsnius pilkite į kokteilinę kartu su vandeniu ir suplakite iki vientisos masės.
2. Avinžirnių nuovirą sumaišykite su paruoštu avižų pienu, aliejumi.
3. Berkite cukrų, druską ir išmaišykite.
4. Pilkite miltus, išmaišykite.
5. Sodą nugesinkite su actu, ir įmaišykite į paruoštą tešlą.
6. Čirvinę keptuvę patepkite lašeliu aliejaus, įkaitinkite 3/4 tarpe.
7. Dėkite į keptuvę, kepkite kol uždegs du kartus lemputė.
8. Atvėsinkite ant grotelių (būtinai!)

9. Gaminkime kremą.
10. Datules, kakavą ir kokoso pieną suplakite iki vientisos masės kokteilinėje.
11. Visus čirvinius blynus atskirkite taip, kad būtų daug širdučių.
12. Imkite vieną širdutę ir tepkite kremą, suspauskite su kita.
13. Skanaukite iš karto, jie patys skaniausi!

Papildomai apiberta cukraus pudra. Sumaltas cukranendių nerafinuotas cukrus kavamalėje!

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

    error: Content is protected !!