Agurkų laiveliai
Avinžirniai yra ypač mėgiami, jie tokie universalūs, kad iš jų galima gaminti bet ką ar sūraus ar saldaus, todėl ir skanu valgyti spalvingą maistą mūsų šeimynai.
Avinžirnius paruoškite iš anksto, mirkykite 24val kelis kartus perplaukite, o tada virkite.
Sudėtis:
1puod. Avinžirnių išvirtų
0,5 a.š druskos “Kala namak” (ji priduoda kiaušinio skonį)
4 vnt svogūno laiškai
2 v.š saulėgrąžų grietinės
4 vnt trumpavaisių agurkų
šviežiai maltų pipirų mišinio
Veiksmas:
1. Avinžirnius sutrinti grūstuve ar šakute.
2. Svogūno laiškus susmulkinkite.
3. Į juos dėkite druskos, grietinės ir viską gerai išmaišykite.
4. Agurkus perpjaukite pusiau, išimkite sėklas.
5. Į paruoštus išskaptuotus agurkus dėkite įdaro, ant viršaus berkite pipirų.
Skanaus!
Parašykite komentarą